TURUN SANOMAT 

Olen tehnyt juttuja niin Turun Sanomien Talous-liitteeseen kuin lauantaisin ilmestyvään Extraankin.

Talous-liitteen juttuja varten olen perehtynyt niin Laitilassa kotimaisia tuotteita myyvään Maammekauppaan, mäntyöljytislaamo Forchemiin kuin osakesäästötileihinkin.

Ilmastodieetti. Joulunajan Extraan kirjoittamassani jutussa laitoimme koko perheen ilmastodieetille viikon ajaksi. Halusin kokeilla, kuinka helppoa kaupassa on tehdä kestäviä valintoja, jotka olisi helppo ujuttaa myös normaaliin arkeen. Jutun kirjoittaminen oli itsellenikin kasvun paikka. Havahduin huomaamaan, millainen merkitys hävikillä on ja kuinka pienillä muutoksilla voi saada jo vaikutuksia aikaan.  Juttuun haastattelin Marttaliiton kehittämispäällikkö Kaisa Härmälää sekä Luken erikoistutkija Juha-Matti Katajajuurta. Niin kuin muutkin Turun Sanomien jutut otin kuvat pääasiassa itse. Tällä kertaa kuvituksen kohteena oli poikkeuksellisesti myös tyttäreni, joka osallistui ilmastoviikkoon omalla kolmevuotiaan panoksellaan.

img_20200519_1104251951667152119824987.jpg

Yliopiston pässit. Koronakevään 2020 aikana haastattelin huhtikuun Extraan Eurajoella Lutanjärven rannalla asuvaa Maija Eskoa, joka toimii Turun kuvataiteen ja tuotesuunnittelun opettajana Raumalla Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Eskon vaihtoehtoelämä on jo itsessään mielenkiintoista, mutta vähintään yhtä mielenkiintoisia ovat hänen rakkaat pässinsä, jotka toimivat Turun yliopistolla mielenmaisemanhoitajina. Tätä juttua varten en voinut mennä paikan päälle kuvaamaan koronarajoitusten vuoksi, joten sain kuvat haasteltavalta, joka on muun taiteellisuuden lisäksi myös taitava valokuvaaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s